Придбати продукцію

На сайті ви маєте можливість придбати товари не тільки в роздріб, але й гуртом. Якщо ви бажаєте обрати товар на суму від 500 грн до 1000 грн, або в кількості від трьох до семи виробничих ящиків, обирайте «роздрібна торгівля». Якщо ж ви бажаєте придбати товар великою партією та співпрацювати з нами на постійній основі, обирайте «гуртова торгівля»!

Гуртова
торгівля
Роздрібна
торгівля
Публікації  /  Збір, обробка та зберігання гарбузів

Збір, обробка та зберігання гарбузів

 

 

Збір врожаю

Краще не збирати гарбуз до тих пір, поки лози не посохнуть або стебла не стануть занадто сухими або мертвими, щоб передавати поживні речовини рослині. Ще один хороший час для збору кабачків - це перші ознаки заморозків, тому що ці рослини не переносять цього. В загальному, збирайте урожай в залежності від того, що станеться раніше.

Збираючи врожай, стежте за тим, щоб плід не відламався від стебла. Якщо так станеться, вологий і соковитий рубець на стеблі буде дуже вразливий для цвілі. Це значно скорочує їх термін зберігання. Ось чому так важливо зламати або розрізати стебло між плодом і лозою, щоб на плоді залишався корінець або стебло.

Деякі сорти гарбуза легко відламуються, але більшість потрібно розрізати. Зазвичай це легко зробити за допомогою садових ножиць. Деякі люди залишають стебло довжиною від 2,5 до 5 сантиметрів, але про всяк випадок краще залишити трохи більше. Найкраще залишити від 7 до 12 сантиметрів. Після того, як ви зберете урожай в приміщення, де він просохне протягом декількох днів, ви зможете обрізати корінці до кінцевої довжини від 2,5 до 5 сантиметрів.

Пам'ятайте: більшість видів кабачків не витримують підйому за стебло. Це тільки відломить плід. У деяких сортів є досить міцні кріплення, тому ви можете тримати їх на стеблі, але про всяк випадок не намагайтеся цього робити, якщо ви не впевнені, що рослина впорається з цим.

Завжди знайдуться плоди, стебла яких були відірвані в полі. Саме по собі це не тривожно, але ви повинні першими з'їсти саме їх.

Що б ви не робили, не забувайте дбайливо поводитися з гарбузом. Акуратно складайте замість того, щоб кидати і штовхати.

 

Підготовка

Кабачок часто залишають в полі на час витримки на відкритому повітрі. Ви повинні залишити гарбузи на полі після того, як ви зберете їх, для того, щоб вони висохли і зміцнили шкіру на сонці. Потримайте рослини на сонці приблизно 5-7 днів. Накрийте їх увечері, якщо очікуєте заморозків. Для покращення лежкості потрібно використовувати добриво для баштанних культур.

Однак це залежить від вашого місця розташування. Якщо у вас багато дощових днів або морозних ночей, ви не зможете загартувати гарбуз на відкритому повітрі. В цьому випадку вам слід зібрати рослини і відразу ж занести їх всередину. Ви можете загартовувати їх в приміщенні, піддаючи гарбуз впливу температури 27-32 градусів C при вентиляції протягом 3-5 днів.

Якщо вам потрібно принести гарбуз всередину, але ви не можете забезпечити потрібну температуру, ви можете провести необхідну підготовку, просто залишивши гарбуз на деякий час для просушки на складі. Обов'язково перевертайте їх кожні кілька днів, щоб інша частина рослини торкалася підлоги і щоб всі частини рослини могли висохнути.

 

Зберігання

Після того, як ви підготували гарбузи, будь то в приміщенні або на вулиці, ви можете безпечно зберігати їх. Краща температура для зберігання цих рослин - близько 10-12 градусів Цельсія, при відносній вологості близько 50-70 відсотків.

Перед тим, як з'їсти кабачки, важливо зберігати їх протягом деякого часу. Час очікування буде залежати від сорту. Наприклад, сорти C. pepo повинні відлежатися близько 2 тижнів перед вживанням в їжу, в той час як сорти C. maxima повинні відлежатися не менше місяця. «Солодке м'ясо» слід зберігати близько 2 місяців, перш ніж воно буде готове до вживання.

Пам'ятайте, що кабачки безпечно їсти раніше, але вони не будуть такими солодкими, як повинні, і не будуть мати такого смаку або складності в смаку, або такого сильного аромату. Якщо на смак гарбуз більш крохмалистий, ніж солодкий, зазвичай це пов'язано з поганою підготовкою. Це означає, що кабачок був з'їдений до того, як він був готовий. Якщо кабачки не крохмалисті, але у них більш тонка м'якоть, менше смаку або солоду, це означає, що вони, ймовірно, були зібрані недозрілими або, взагалі, були погано вирощені.

Останні публікації

Пересадка орхідей
19.01.2022

Пересадка орхідей

Пересадка орхідей хвилює багатьох, і це зовсім не складне завдання. Достатньо кількох хитрощів, щоб ідеально впоратися з цією елегантною рослиною.

Детальніше...
Субстрат для орхідей
19.01.2022

Субстрат для орхідей

У природі вони ростуть у спекотних та вологих тропічних лісах. Здебільшого не в землі, а високо на деревах. Тому для вирощування в домашніх умовах орхідеям потрібний специфічний ґрунт.

Детальніше...
Монстера в домашніх умовах - вимоги та догляд
18.01.2022

Монстера в домашніх умовах - вимоги та догляд

Серед кімнатних рослин особливої популярності останнім часом користуються монстери. Ця рослина добре почувається в невеликій квартирі, не вимагає сонячного світла. Що варто знати про діряву монстера і як її доглядати?

Детальніше...