Збір і зберігання помідорів
Збір і зберігання помідорів є ключовою частиною процесу вирощування. Ви чекали цього моменту місяцями, тому важливо вибрати їх вчасно та знати, як правильно їх зберігати. Незалежно від того, чи то вишня, салат чи біфштекс, ви захочете насолодитися ними якнайкраще!
Збір врожаю помідорів
Однією з життєвих радощів є поїдання нагрітого сонцем помідора, щойно з виноградної лози, але це не завжди практично. Як тільки помідори досягли максимальної стиглості, все йде вниз! Поверніться спиною на кілька годин, і шкіра трісне – або ще гірше, білка потрапила туди першою. На щастя, помідори можна збирати, коли вони ще не повністю дозріли. Це називається стадією «розриву», коли помідори приблизно наполовину зелені, а наполовину червоні. Збирайте окремо, якщо вони більшого сорту, або обріжте ціле стебло, якщо вони менші.
Вони можуть продовжити процес дозрівання в приміщенні на сонячному підвіконні. Не хвилюйтеся, це не вплине на їхній смак чи поживну цінність. Для пришвидшення дозрівання потрібно використовувати добриво "Чистий лист" для помідорів. Ви можете уповільнити процес дозрівання, зберігаючи їх при 12 градусах C. Вони будуть зберігатися в стадії, не дозріваючи й не пошкоджуючись холодом. Якщо ви хочете прискорити процес дозрівання, оптимальна температура - 30 градусів (спекотний літній день).
Зберігання помідорів
Коли вони дозріють, і якщо ви плануєте використовувати їх протягом наступних кількох днів, зберігайте їх у прохолодному сухому місці. Чим раніше вони будуть використані, тим кращими вони будуть на смак. Однак, якщо ви хочете довше зберегти свої помідори свіжими, холодильник завжди буде вашим кращим вибором, хоча деякі люди кажуть, що це змінює смак.
Чи знаєте ви, що ви також можете заморозити помідори цілком? Якщо у вас був великий урожай, це найкращий спосіб запобігти марнотратству. Вони зберігаються приблизно 6 місяців, а для розморожування при кімнатній температурі знадобиться лише година. Маючи у своєму розпорядженні свіжу домашню партію, консервовані помідори незабаром можуть залишитися в минулому. Просто додайте в супи та каррі, щоб отримати автентичний відтінок. Або, якщо ви дійсно готові, створіть свій власний томатний соус зі стиглими помідорами та заморозьте на чорний день, коли вам потрібно буде прикрасити основу для піци або захочете легку страву з пасти.
Останні публікації

Ідеї контейнерів для овочів на підвіконні
З кількома горщиками та контейнерами, розставленими на підвіконнях, ви можете мати свіжі овочі та листя салату на відстані дрібної відстані від кухонного столу.
Детальніше...
Рослини, які не потребують підв'язування
Високі шпилі квітучих рослин залишаються популярними, починаючи від котеджних садів і закінчуючи сміливими багаторічними рослинами в схемах посадок у стилі прерій. Але ні для кого не секрет, що домогтися того, щоб така комбінація посадок виглядала гарно, є важкою роботою, не в останню чергу тому, що багаторічники потребують мульчування, зрізання, підстригання та поділу. І багато вимагають ставки.
Детальніше...
Способи змішування їстівних і декоративних рослин
Їстівні та декоративні рослини не потрібно вирощувати окремо в саду. Насправді вирощувати їх поруч є багато переваг.
Детальніше...